Uredba o kliničnem preskušanju zdravil – vabilo na predstavitveni dogodek

JAZMP vse zainteresirane deležnike vljudno vabi na predstavitveni dogodek na temo Uredba o kliničnem preskušanju zdravil, v sredo, 22. februarja 2023, od 13. do 15. ure.

Dogodek bo hibriden in bo potekal v Modri dvorani Zdravniške zbornice Slovenije, Dunajska cesta 162, Ljubljana ter preko povezave ZOOM.

VSEBINA

  1. januarja 2022  se je začela uporabljati Uredba o kliničnem preskušanju zdravil (Uredba (EU) št. 536/2014), s čimer se način izvajanja kliničnih preskušanj v Evropski uniji (EU) zelo spreminja. Od 31. januarja 2023 bodo morale biti vse vloge za nova klinična preskušanja v EU in EGP predložene v skladu z uredbo o kliničnem preskušanju prek sistema CTIS, zato bi predstavniki na JAZMP z vami radi delili pomembne informacije s tem v zvezi. Namen dogodka je seznanitev kliničnih raziskovalcev z novostmi, ki jih prinaša uredba in odgovoriti na morebitna odprta vprašanja. 

Namen dogodka je tudi spodbuditi dialog med kliničnimi raziskovalci in regulatorji na področju kliničnih preskušanj v luči znanstvenih in regulatornih vidikov.

PROGRAM

Uredba o kliničnem preskušanju zdravil in novosti, ki jih prinaša.

Postopek in vsebina vloge za odobritev kliničnega preskušanja.

Klinična preskušanja in napredne oblike zdravljenja.

 Prijave in informacije

Prijave sprejemamo na spletni strani Regulativa kliničnih preskušanj (domusmedica.si).

Podrobnejše informacije lahko dobite na e-naslovu .

Prosimo, posredujte vabilo naprej vsem, ki bi jih tema utegnila zanimati.

Veselimo se srečanja z vami!

Scroll to Top