Sestanek Delovne skupine za homeopatska zdravila (HMPWG), ki deluje v okviru mreže vodij nacionalnih organov za zdravila (HMA)

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke bo  v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU,  10.  novembra 2021, gostila sestanek Delovne skupine za homeopatska zdravila (HMPWG), ki deluje v okviru mreže vodij nacionalnih organov za zdravila (HMA).

Udeležence bo uvodoma pozdravil direktor JAZMP, Momir Radulović, in predstavil cilje predsedovanja Slovenije Svetu EU ter stanje na področju homeopatskih zdravil v Sloveniji.

Na tem srečanju so na dnevnem redu nekatera vprašanja o kakovosti homeopatskih zdravil, priprava smernice za Modul 3 dokumentacije o kakovosti homeopatskih zdravil, obravnava smernice o predklinični dokumentaciji homeopatskih zdravil, utemeljitev homeopatske uporabe ter različne regulativne in organizacijske teme. Priprava dokumentov za srečanje je zahtevala veliko truda in poglobljenega dela.

Smernice in delo delovne skupine za homeopatska zdravila prispevajo k usklajenim pristopom in navodilom za predlagatelje vlog za registracijo homeopatskih zdravil in pristojne organe, ki zagotavljajo enake visoke standarde kakovosti in varnosti za homeopatska zdravila po vsej EU.

Scroll to Top