PRAC dolo─Źil datum javne predstavitve mnenj v zvezi z uporabo valproata

Odbor za oceno tveganja na podro─Źju farmakovigilance (PRAC) je odlo─Źil, da bo na prvi javni predstavitvi mnenj, ki bo potekala 26. septembra 2017 v prostorih Evropske agencije za zdravila (EMA) v Londonu, predstavljen valproat v povezavi s postopkom obravnave varnosti uporabe valproata v nose─Źnosti in pri ┼żenskah v rodni dobi. Dr┼żavljani EU bodo povabljeni, da delijo svoje izku┼ínje s temi zdravili, da bi se le te lahko upo┼ítevale pri pripravi priporo─Źil odbora PRAC. Zdravila, ki vsebujejo valproat, so v EU odobrena po nacionalnih postopkih za zdravljenje epilepsije, bipolarne motnje in v nekaterih dr┼żavah, migrene. 

Nadaljnje informacije, vklju─Źno s seznamom posebnih vpra┼íanj za pridobitev informacij od javnosti, povzetek varnostnih vpra┼íanj, kot tudi prakti─Źne informacije o tem kako sodelovati, ter obrazec za prijavo, bodo objavljeni v za─Źetku julija.

To je prva javna predstavitev mnenj, ki bo potekala v okviru ocene varnosti zdravila (obvestilo o za─Źetku ponovnega pregleda uporabe valproata v nose─Źnosti ter pri ┼żenskah v rodni dobi je bilo objavljeno na spletni strani JAZMP dne 29.3.2017). Sledi leta 2016 sprejetemu poslovniku o organizaciji in izvajanju javnih predstavitev mnenj na odboru PRAC in predhodnemu testnemu dogodku v letu 2016. Javna predstavitev mnenj bo dr┼żavljanom EU dala glas pri vrednotenju varnosti zdravil in jim omogo─Źila, da izrazijo svoja stali┼í─Źa o vpra┼íanjih v zvezi z varnostjo dolo─Źenih zdravil in obvladovanju tveganj. Njihovi pogledi bodo, v korist javnega zdravja, predstavljali novo edinstveno dimenzijo v oceni zdravil, ki jo izvaja PRAC.

Številka dokumenta: 1382-10/2017

Scroll to Top