IZDAJANJE POTRDIL O KAKOVOSTI ZDRAVIL ZA UPORABO V VETERINARSKI MEDICINI, KI VSTOPAJO V MEDNARODNI PROMET

Potrdila o kakovosti zdravil, ki vstopajo v mednarodni promet (v nadaljevanju: Potrdila), so lahko razli─Źna glede na vrsto podatkov, ki jih vsebujejo, in temeljijo na obrazcih,┬áki so objavljeni na spletni strani WHO (Informacije┬áo izdajanju potrdil o kakovosti zdravil – WHO):┬á

  • Certificate of a Pharmaceutical Product┬á(CPP) se izdaja za zdravila, za katera je JAZMP izdala dovoljenje za promet z zdravilom (v nadaljevanju: DzP), oziroma je na JAZMP vlo┼żena vloga za pridobitev ali podalj┼íanje DzP. Podrobnej┼ía navodila in obrazlo┼żitve so del obrazca (v angle┼íkem jeziku).
  • Statement of licensing status of pharmaceutical products je potrdilo o regulativnem statusu farmacevtskega izdelka, s katerim JAZMP potrjuje, da ima zdravilo DzP v Republiki Sloveniji.

Navodila strankam, kako pridobijo Potrdila:

Vlogo za izdajo Potrdila predlagatelj vlo┼żi v papirnati obliki na naslov JAZMP┬áin┬áv elektronski obliki na elektronski naslov┬ácpp_vet(at)jazmp.si.┬áV vlogi┬ánavede, da┬ágre za zdravilo za uporabo v veterinarski medicini.┬áV vlogi mora biti predlo┼żen izpolnjen ustrezen obrazec za Potrdilo. Obrazci so na voljo┬átukaj.

Predlagatelj poravna pristojbino na podlagi podatkov na obvestilu o vi┼íini in na─Źinu pristojbine, ki ga prejme s strani JAZMP po vlo┼żitvi vloge. V primeru, ko predlagatelj zaprosi za popravek ┼że izdanega potrdila, se ta smatra kot nova vloga.

JAZMP izda potrdilo v roku 30 dni.

Prosimo, upoštevajte tudi pravila glede pristojbin v postopkih.

Scroll to Top