Posredovanje podatkov o šifrah zdravil, uporabljenih v edinstveni oznaki zdravil, in pravilna raba standardov

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomo─Źke (JAZMP) ponovno poziva imetnike dovoljenj za promet z zdravili, da za namene zagotavljanja povezljivosti podatkov in nemoteno izvajanje Delegirane uredbe Komisije EU 2016/161, na e-predal posredujejo podatke o ┼íifrah proizvoda (PC-Product code), ki so uporabljene v edinstvenih oznakah zdravil.

JAZMP navedene podatke zbira in jih daje na voljo zainteresiranim ponudnikom IT storitev ter jih v ta namen objavlja na svoji spletni strani.

Imetniki dovoljenj za promet z zdravili naj pred dajanjem zdravila v promet podatke o PC posreduje v Excel preglednici skupaj z naslednjimi atributi:

  • nacionalni identifikator zdravila (delovna ┼íifra)
  • ime zdravila
  • pakiranje

Hkrati imetnike dovoljenj za promet z zdravili napro┼íamo, da v preglednici na spletni strani JAZMP preverijo pravilnost ┼że sporo─Źenih PC in pripadajo─Źih delovnih ┼íifer, na zgoraj navedeni e-naslov, pa naj nas v nadaljevanju redno obve┼í─Źajo o kakr┼ínih koli spremembah povezanih s PC v njihovih edinstvenih oznakah (sprememba PC, prenehanje uporabe PC, uporaba ve─Ź PC za isto delovno ┼íifro,ÔÇŽ.).

Imetnike dovoljenj za promet pa bi ┼íe enkrat opozorili, da morajo v primerih, ko za PC uporabljajo t.i. Globalno trgovinsko ┼ítevilko izdelka (GTIN) dosledno upo┼ítevati standarde in pravila, ki veljajo za dodeljevanje GTIN. Ve─Ź informacij o standardih lahko najdete na Standardi | GS1 – Globalni jezik poslovanja (gs1si.org), v primeru dodatnih vpra┼íanj pa se lahko obrnete na Ekipo GS1 Slovenije. JAZMP imetnike dovoljenj za promet poziva tudi, da zagotovijo, da so podatki, ki jih nalagajo v sistem popolni, pravilni in v skladu s 33. ─Źlenom Delegirane uredbe Komisije EU 2016/161, ter da jih sproti posodabljajo.

Scroll to Top