Obvestilo o UKRADENIH medicinskih pripomo─Źkih AltoSa-XL-Gemini Balloon Catheter

Na Javni agenciji RS za zdravila in medicinske pripomo─Źke (JAZMP) smo bili s strani nem┼íkega pristojnega organa obve┼í─Źeni o UKRADENIH medicinskih pripomo─Źkih AltoSa-XL-Gemini Balloon Catheter, proizvajalca AndraTec GmbH, Nem─Źija.

Balonski katetri AltoSa-XL-Gemini to─Źno dolo─Źenih serijskih ┼ítevilk, navedenih v┬ávarnostnem obvestilu, so bili ukradeni ┼íe pred izvedeno sterilizacijo. Omenjeni ukradeni pripomo─Źki so torej NESTERILNI in zato predstavljajo ┼íe toliko ve─Źje tveganje.

Zaradi potencialne mo┼żnosti nezakonitega dajanja ukradenih prizadetih pripomo─Źkov na trg bi se lahko zgodilo, da bi se ti pripomo─Źki preko nepoobla┼í─Źenih distribucijskih poti pojavili tudi na trgu Republike Slovenije.

Balonski katetri AltoSa-XL-Gemini, proizvajalca AndraTec GmbH, se kot skladni in sterilni uporabljajo v postopkih perkutane transluminalne angioplastike (PTA).

─îe obstaja sum ali gotovost, da so bili med posegom uporabljeni ukradeni balonski katetri, je priporo─Źljivo, da zdravstveni delavci pozorno spremljajo in zdravijo bolnike zaradi ne┼żelenih dogodkov, kot so pooperativne oku┼żbe.

V primeru uporabe/dobave pripomo─Źka s serijsko ┼ítevilko s seznama ukradenih pripomo─Źkov v┬ávarnostnem obvestilu, vas prosimo, da izdelka ne uporabljate, temve─Ź ga namestite v karanteno in o tem nemudoma obvestite JAZMP na elektronski naslov:┬á.

Številka dokumenta: P301-68/2024

Scroll to Top