JAVNA RAZPRAVA GLEDE NAVODIL JAZMP O OZNA─îEVANJU ZDRAVIL ter o UPORABI MOBILNIH TEHNOLOGIJ (npr. kode QR)

Na podlagi trenutno veljavne zakonodaje, strokovnih smernic in izku┼íenj je Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomo─Źke (v nadaljevanju: JAZMP) pripravila revizijo navodila glede ozna─Źevanja zdravil za uporabo v humani medicini na zunanji in sti─Źni ovojnini, ter novo navodilo glede uporabe mobilnih tehnologij, vklju─Źenih na ovojnini in/ali v navodilu za uporabo, za posredovanje odobrenih dodatnih podatkov o zdravilu.

Dokumenta predstavljata navodila JAZMP za ozna─Źevanje zdravil za uporabo v humani medicini, ki dopolnjujejo Pravilnik o ozna─Źevanju zdravil in navodilu za uporabo v humani medicini (Uradni list RS, ┼ít. 57/14) in Pravilnik o tradicionalnih zdravilih rastlinskega izvora (Uradni list RS, ┼ít. 55/06 in 17/14-ZZdr-2).

Predlagatelji in imetniki dovoljen za promet z zdravili ste vljudno vabljeni, da podate svoja mnenja in predloge do 4.11.2022 na e-naslov .

JAZMP bo po poteku roka za oddajo mnenj prejeta stali┼í─Źa in odzive s strani dele┼żnikov preu─Źila ter pripravila kon─Źno razli─Źico obeh dokumentov.

Ozna─Źevanje zdravil za uporabo v humani medicini na zunanji in sti─Źni ovojnini

Uporaba mobilnih tehnologij (npr. kode QR), vklju─Źenih na ovojnini in/ali v navodilu za uporabo, za posredovanje odobrenih dodatnih podatkov o zdravilu

Scroll to Top