Sre─Źanje Delovne skupine vodij sistema kakovosti (WGQM)

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomo─Źke bo v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU 24. in 25. novembra 2021 gostila sestanek Delovne skupine vodij sistema kakovosti (WGQM), ki deluje v okviru mre┼że vodij nacionalnih organov za zdravila (HMA).

Udele┼żence bo uvodoma pozdravil direktor JAZMP, Momir Radulovi─ç, in predstavil cilje predsedovanja Slovenije Svetu EU ter stanje na podro─Źju homeopatskih zdravil v Sloveniji.

Na sre─Źanju bo skupina obravnavala ponoven pri─Źetek primerjalne analize agencij za zdravila (BEMA V). V ta namen bo predstavljen spremenjen samoocenitveni vpra┼íalnik in podporni dokumenti ter podrobnosti za izvedbo usposabljanja presojevalcev, kot tudi roki izvedbe posameznih presoj. Predstavljene bodo tudi nekatere dobre prakse povezane z vpeljevanjem na─Źrta integritete v delovanje agencije, ter promocije kulture kakovosti, obravnavani pa bodo tudi ┼ítudijski primeri ocenjevanja ugotovitev pri notranjih presojah po kriterij, kot jih dolo─Źa GVP Modul IV.

Skupina bo gostila tudi skupni sestanek z Delovno skupino strokovnjakov za komuniciranje (WGCP), kjer bomo obravnavali aktivacijo operativnega na─Źrta med krizo (HMA Crisis Management Plan). Skupini bosta na sestanku dogovorili na─Źine ┼íirjenja dobrih praks in komunikacijskih strategij, ki bodo v pomo─Ź pri operativni izvedbi na─Źrta ter interakciji z drugimi delovnimi skupinami, ki pri tem sodelujejo: Heads of Medicines Agencies (HMA), HMA Management Group (HMA MG), HMA Permanent Secretariat (HMA PS), HMA Working Group on Crisis Management Affair (HMA WG CMP) in Working Group of Enforcement Officers (WGEO).

Delovna skupina vodij sistema kakovosti podpira prizadevanja Evropske regulativne mre┼że za zdravila (EMRN) v zvezi z javnim zdravjem in zdravjem ┼żivali, z zagotavljanjem smernic za upravljanje kakovosti in primerjalno analizo najbolj┼íih praks.

Scroll to Top