Sestanek Odbora za zdravila za uporabo v humani medicini (CHMP) in Odbora za zdravila za napredno zdravljenje (CAT), ki delujeta v okviru Evropske agencije za zdravila (EMA)

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomo─Źke (JAZMP)  bo v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU, 21. oktobra 2021, gostila sestanek Odbora za zdravila za uporabo v humani medicini (CHMP) in Odbora za zdravila za napredno zdravljenje (CAT), ki delujeta v okviru Evropske agencije za zdravila (EMA). Na sestanku bodo sodelovali tudi predstavniki Evropske komisije. Udele┼żence obeh sre─Źanj bo uvodoma pozdravil direktor JAZMP, Momir Radulovi─ç, in predstavil cilje predsedovanja Slovenije Svetu EU.

Gre za neformalni sestanek obeh Odborov z naslovom ┬╗CHMP/CAT Strategic Review and Learning meeting┬ź, katerega namen je izmenjava  izku┼íenj, mnenj in obravnava prihodnjih strokovnih izzivov na podro─Źju zdravil za humano uporabo, vklju─Źujo─Ź zdravila za napredno zdravljenje,  ter krepitev sodelovanja med obema Odboroma. Program vklju─Źuje tako znanstvene kot regulatorne vsebine.

V skupnem dopoldanskem delu programa bodo vidnej┼íe znanstvene dose┼żke v Sloveniji predstavili vabljeni predavatelji: prof. dr. Bojana Beovi─ç, prof. dr. Damjan Osredkar, doc. dr. David Drobne, prof. dr. Bla┼ż Stres, izr. prof. dr. Bo┼ítjan Murovec in izr. prof. dr. Urban ┼ávajger.

CHMP bo v popoldanskem delu sestanka posvetil veliko ─Źasa obravnavi delovnih na─Źrtov in ciljev ─Źlanov Odbora.  Obravnavali bodo aktivnosti in  dose┼żene cilje iz leta 2021 ter na─Źrtovali aktivnosti ter cilje za leto 2022 in po njem v oziru prihajajo─Źe revizije farmacevtske zakonodaje.

CAT bo v popoldanskem delu sestanka obravnaval neklini─Źne in klini─Źne vidike na podro─Źju regulative zdravil osnovanih na adenovirusnih vektorjih, izmenjal izku┼ínje na podro─Źju zdravil za napredno zdravljenje s predstavniki s kanadske agencije ter se posvetoval s predstavniki Evropske komisije glede revizije  farmacevtske zakonodaje na podro─Źju razvoja novih zdravil za napredno zdravljenje.

Scroll to Top