Sestanek Odbora za zdravila za uporabo v humani medicini (CHMP) in Odbora za zdravila za napredno zdravljenje (CAT), ki delujeta v okviru Evropske agencije za zdravila (EMA)

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP)  bo v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU, 21. oktobra 2021, gostila sestanek Odbora za zdravila za uporabo v humani medicini (CHMP) in Odbora za zdravila za napredno zdravljenje (CAT), ki delujeta v okviru Evropske agencije za zdravila (EMA). Na sestanku bodo sodelovali tudi predstavniki Evropske komisije. Udeležence obeh srečanj bo uvodoma pozdravil direktor JAZMP, Momir Radulović, in predstavil cilje predsedovanja Slovenije Svetu EU.

Gre za neformalni sestanek obeh Odborov z naslovom »CHMP/CAT Strategic Review and Learning meeting«, katerega namen je izmenjava  izkušenj, mnenj in obravnava prihodnjih strokovnih izzivov na področju zdravil za humano uporabo, vključujoč zdravila za napredno zdravljenje,  ter krepitev sodelovanja med obema Odboroma. Program vključuje tako znanstvene kot regulatorne vsebine.

V skupnem dopoldanskem delu programa bodo vidnejše znanstvene dosežke v Sloveniji predstavili vabljeni predavatelji: prof. dr. Bojana Beović, prof. dr. Damjan Osredkar, doc. dr. David Drobne, prof. dr. Blaž Stres, izr. prof. dr. Boštjan Murovec in izr. prof. dr. Urban Švajger.

CHMP bo v popoldanskem delu sestanka posvetil veliko časa obravnavi delovnih načrtov in ciljev članov Odbora.  Obravnavali bodo aktivnosti in  dosežene cilje iz leta 2021 ter načrtovali aktivnosti ter cilje za leto 2022 in po njem v oziru prihajajoče revizije farmacevtske zakonodaje.

CAT bo v popoldanskem delu sestanka obravnaval neklinične in klinične vidike na področju regulative zdravil osnovanih na adenovirusnih vektorjih, izmenjal izkušnje na področju zdravil za napredno zdravljenje s predstavniki s kanadske agencije ter se posvetoval s predstavniki Evropske komisije glede revizije  farmacevtske zakonodaje na področju razvoja novih zdravil za napredno zdravljenje.

Scroll to Top