svetovnI dAN boja proti ponaredkom

V po─Źastitev svetovnega dneva boja proti ponaredkom, ki ga letos obele┼żujemo 10. junija, je pod okriljem Urada RS za intelektualno lastnino za─Źelo delovati novo informacijsko spletno mesto o ponarejanju in piratstvu originalen.si.

Namen spletnega mesta je ozave┼í─Źanje javnosti o problemu ponarejanja in piratstva ter gospodarskih in drugih posledicah obeh pojavov za dru┼żbo, okolje, imetnike pravic intelektualne lastnine in potro┼ínike. Obenem je cilj seznaniti potro┼ínike s tveganji, ki jih ponarejeno in piratsko blago lahko pomeni za njihovo zdravje in varnost.

Spletno mesto vsebuje mnogo informacij o intelektualni lastnini in koristnih nasvetov za potrošnike in podjetja, med drugim kako prepoznati ponaredke in se jim izogniti pri nakupu prek spleta ter kako prepoznati spletne strani z nezakonito vsebino.

Pri pripravi vsebin o ponarejenih zdravilih in tveganjih, ki jih predstavljajo za javno zdravje ter o ukrepih za prepre─Źevanje vdora ponarejenih zdravil v zakonito dobavno verigo in ukrepih pri prodaji zdravil prek spleta, je sodelovala tudi JAZMP.

Scroll to Top