Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke opozarja: Zavajajoče oglaševanje in prodaja izdelka BeezMax ortho krema

Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke opozarja: Zavajajoče oglaševanje in prodaja izdelka BeezMax ortho krema

JAZMP opozarja, da za izdelek BeezMax ortho krema, ki se oglašuje in prodaja preko spletne strani http://www.beezmaxonlineshop.com/si-official-p3/ kot zdravilo, ni izdala dovoljenja za promet z zdravilom, prav tako izdelek ni registriran kot zdravilo. 

Potrošnike še posebej opozarjamo na sporočilo zdravnikov specialistov kliničnega oddelka za revmatologijo Interne klinike UKC Ljubljana, ki opozarjajo da se oglaševalci sklicujejo na mnenje zdravnikov, ki slovenskim revmatologom niso poznani. Obenem opozarjajo na dejstvo, da so hondroprotektivi res sredstva, ki ščitijo hrustanec, vendar trenutno na trgu ni zdravila, ki bi imel navedene lastnosti, ki jih pripisujejo izdelku na spletni strani.         

Glede na navedeno JAZMP močno odsvetuje nakup preko omenjene spletne strani oziroma nakup omenjenega izdelka sploh.

Zaradi varnosti nakupa, naj potrošniki pred vsakim nakupom prek spleta preverijo posamezno spletno stran, predvsem je potrebno poiskati informacije o ponudniku v posamezni spletni prodajalni. Za prodajo zdravil prek medmrežja je potrebno dovoljenje Ministrstva za zdravje. Seznam lekarn/specializiranih prodajaln z dovoljenji je objavljen na njihovi spletni strani, verodostojnost teh spletnih strani pa je mogoče prepoznati tudi po skupnem logotipu. Ta vsebuje zapis “kliknite, da preverite, ali to spletišče deluje zakonito” in državno zastavo. Seznam lahko preverite na spletni http://www.mz.gov.si/si/pogoste_vsebine_za_javnost/izdaja_zdravil_prek_medmrezja/.

Hkrati vsem uporabnikom svetovnega spleta priporočamo, da obiščejo spletno stran Varni na internetu (https://www.varninainternetu.si/) preko katerih Slovenski center za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT uporabnike interneta seznanja z varno uporabo interneta.

Scroll to Top