Obvestilo o obveznem poslovanju z eRa─Źuni

Skladno u Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o opravljanju pla─Źilnih storitev za prora─Źunske uporabnike (Uradni list RS, ┼ít. 111/2013; ZOPSPU-A) bo Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomo─Źke od 1. 1. 2015 dalje prejemala ra─Źune za dobavljeno blago in opravljene storitve s spremljajo─Źo dokumentacijo izklju─Źno v elektronski obliki (eRa─Źuni), in sicer prek enotne vstopne in izstopne to─Źke pri Upravi Republike Slovenije za javna pla─Źila, Ministrstva za finance (UJP).

Izdajatelji eRa─Źunov, ki niso prora─Źunski uporabniki, bodo lahko po┼íiljali e-ra─Źune prek:

┬Ě bank, vklju─Źenih v medban─Źno izmenjavo eRa─Źunov (procesor Bankart);

┬Ě ponudnikov elektronske poti, s katerimi ima UJP sklenjene pogodbe;

┬Ě portala UJP eRa─Źun prek katerega bodo lahko izdajatelji po┼íiljali eRa─Źune neposredno prora─Źunskim uporabnikom. Portal bo podpiral po┼íiljanje eRa─Źunov za manj┼íe izdajatelje, ki v javni sektor oziroma prora─Źunskim uporabnikom na letni ravni posredujejo manj┼íe ┼ítevilo eRa─Źunov (od 1. 1. 2015).

Na┼íe dobavitelje pozivamo, da pravo─Źasno uredijo svoje poslovanje skladno z zahtevami ZOPSPU-A in Pravilnika o standardih in pogojih izmenjave elektronskih ra─Źunov prek enotne vstopne in izstopne to─Źke pri Upravi Republike Slovenije za javna pla─Źila (Uradni list RS, ┼ít. 9/11, 109/12). ERa─Źuni, ki jih JAZMP prejema ali izdaja, morajo biti pripravljeni v obliki e-SLOGA.

Ve─Ź o eRa─Źunih in o vklju─Źitvi v njihovo izmenjavo si lahko preberete na spletni strani UJP na povezavi: http://www.ujp.gov.si/dokumenti/dokument.asp?id=258.

Hvala za razumevanje!

Scroll to Top