Obvestilo o obveznem poslovanju z eRačuni

Skladno u Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o opravljanju plačilnih storitev za proračunske uporabnike (Uradni list RS, št. 111/2013; ZOPSPU-A) bo Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke od 1. 1. 2015 dalje prejemala račune za dobavljeno blago in opravljene storitve s spremljajočo dokumentacijo izključno v elektronski obliki (eRačuni), in sicer prek enotne vstopne in izstopne točke pri Upravi Republike Slovenije za javna plačila, Ministrstva za finance (UJP).

Izdajatelji eRačunov, ki niso proračunski uporabniki, bodo lahko pošiljali e-račune prek:

· bank, vključenih v medbančno izmenjavo eRačunov (procesor Bankart);

· ponudnikov elektronske poti, s katerimi ima UJP sklenjene pogodbe;

· portala UJP eRačun prek katerega bodo lahko izdajatelji pošiljali eRačune neposredno proračunskim uporabnikom. Portal bo podpiral pošiljanje eRačunov za manjše izdajatelje, ki v javni sektor oziroma proračunskim uporabnikom na letni ravni posredujejo manjše število eRačunov (od 1. 1. 2015).

Naše dobavitelje pozivamo, da pravočasno uredijo svoje poslovanje skladno z zahtevami ZOPSPU-A in Pravilnika o standardih in pogojih izmenjave elektronskih računov prek enotne vstopne in izstopne točke pri Upravi Republike Slovenije za javna plačila (Uradni list RS, št. 9/11, 109/12). ERačuni, ki jih JAZMP prejema ali izdaja, morajo biti pripravljeni v obliki e-SLOGA.

Več o eRačunih in o vključitvi v njihovo izmenjavo si lahko preberete na spletni strani UJP na povezavi: http://www.ujp.gov.si/dokumenti/dokument.asp?id=258.

Hvala za razumevanje!

Scroll to Top