Strokovno posvetovanje ob predstavitvi FS 3.2

Strokovno posvetovanje ob predstavitvi drugega dopolnila k tretji izdaji Formulariuma Slovenicuma (FS 3.2)

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke v mesecu oktobru organizira strokovno posvetovanje ob izidu nacionalnega dodatka k Evropski farmakopeji. 15. julija je izšlo drugo dopolnilo k tretji izdaji Formulariuma Slovenicuma (FS 3.2).

Letošnje strokovno posvetovanje smo glede na pestrost in aktualnost vsebin razdelili na tri tematske sklope.

Kot vsako leto, bodo v prvem tematskem sklopu predstavljene novosti Evropske farmakopeje in Formulariuma Slovenicuma: novosti v drugem dopolnilu k tretji izdaji FS, dokazovanje enakomernosti odmernih enot z uporabo velikih vzorcev (2.9.47.) v povezavi s poglavjem 2.9.40 ter FRC – kako pomembne so spremembe v monografiji in kako se je monografija uveljavila v industriji.

Drugi tematski sklop je namenjen predstavitvi vsebin s področja farmacevtskih izdelkov. Predstavljena bo ocena tveganja pri pripravi zdravil v lekarni.

V tretjem tematskem sklopu aktualno pa bodo letos predstavljene aktualne novosti s področja farmakovigilance in sicer spremembe zakonodaje ter praktični vidiki implementacije le te.

Vljudno vas vabimo, da se udeležite strokovnega posvetovanja, ki bo v sredo, 9. oktobra 2013v veliki dvorani Krke d.d., Dunajska 65 v Ljubljani. Veselimo se srečanja z vami.

Program in prijavnica

Scroll to Top