Obisk delegacije Administracije za zdravila province Zhejiang

V torek, 22. 8. 2023, je JAZMP obiskala delegacija Administracije za zdravila province Zhejiang (Zhejiang Medical Products Administration), ki jo je vodila namestnica direktorja ga. Wang Jiawei.

Provinca Zhejiang z glavnim mestom Hangzhou je ena izmed 22 provinc Ljudske republike Kitajske in med drugim sede┼ż pomembnih farmacevtskih proizvajalcev, ki sodelujejo tudi s slovenskimi podjetji.

V uvodnem delu so predstavniki JAZMP predstavili pristojnosti agencije in pri tem posebej izpostavili nadzorne dejavnosti. JAZMP skladno z evropskimi zahtevami izvaja tudi presoje nekaterih proizvajalcev v provinci Zhejiang.

V nadaljevanju je vodja delegacije predstavila organiziranost in podro─Źja delovanja Administracije, ki je pristojna za nadzor kakovosti in varnosti zdravil, medicinskih pripomo─Źkov in kozmeti─Źnih izdelkov. Administracija ima razvejano mre┼żo uradov, poro─Źa pa neposredno Nacionalni administraciji za zdravila (National Medical Products Administration).

V ┼żivahni razpravi so si udele┼żenci izmenjali izku┼ínje in na┼íli nekaj sti─Źi┼í─Ź, ki v prihodnosti predstavljajo mo┼żnost vzpostavitve medsebojnega sodelovanja, zlasti na podro─Źju proizvodnje zdravil.

Scroll to Top