PONAREJENI MEDICINSKI PRIPOMOČKI Z LOGOTIPOM PROIZVAJALCA Diaco Biofarmaceutici s.r.l., Italija

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) je bila s strani poljskega pristojnega organa za medicinske pripomočke obveščena o obstoju ponarejenih medicinskih pripomočkov z logotipom proizvajalca Diaco Biofarmaceutici s.r.l., Italija, najdenih na Poljskem.

In sicer, na Poljskem je bilo zabeleženih več neželenih učinkov po zdravljenju z naslednjimi izdelki proizvajalca Diaco Biofarmaceutici s.r.l., Italija::

– Diart One 30 mg/ml – 3 ml; serija: 2721 – Injekcijski vsadek na osnovi hialuronske kisline v brizgi, za intraartikularno uporabo

– Diart 1,8 ml – 2 ml; serija: 2721 – Injekcijski vsadek na osnovi hialuronske kisline v brizgi, za intraartikularno uporabo.

Vendar pa se po izvedeni raziskavi ne da izključiti, da ni teh neželenih učinkov morda povzročil ponarejeni medicinski pripomoček, tržen nezakonito. Proizvajalec je za področje Poljske za ta namen izdal varnostno obvestilo, v katerem s slikovnim gradivom opozarja na vidne razlike med originalom in ponaredkom. Zadevnih medicinskih pripomočkov proizvajalec ni distribuiral na slovenski trg, a ker se ne da izključiti tveganja, da se ponaredki ne bi lahko pojavili tudi drugod na področju Evropskega gospodarskega prostora, iz previdnosti objavljamo slovensko različico varnostnega obvestila, pridobljeno s strani proizvajalca.

Če prejmete ali najdete medicinske pripomočke, za katere se domneva, da so ponarejeni, nemudoma obvestite JAZMP na elektronski naslov: , s pripisom: ponarejeni medicinski pripomočki.

Številka zadeve: P301-156/2022

Scroll to Top