PONAREJENI MEDICINSKI PRIPOMO─îKI Z LOGOTIPOM PROIZVAJALCA Diaco Biofarmaceutici s.r.l., Italija

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomo─Źke (JAZMP) je bila s strani poljskega pristojnega organa za medicinske pripomo─Źke obve┼í─Źena o obstoju ponarejenih medicinskih pripomo─Źkov z logotipom proizvajalca Diaco Biofarmaceutici s.r.l., Italija, najdenih na Poljskem.

In sicer, na Poljskem je bilo zabele┼żenih ve─Ź ne┼żelenih u─Źinkov po zdravljenju z naslednjimi izdelki proizvajalca Diaco Biofarmaceutici s.r.l., Italija::

– Diart One 30 mg/ml ÔÇô 3 ml; serija: 2721 – Injekcijski vsadek na osnovi hialuronske kisline v brizgi, za intraartikularno uporabo

– Diart 1,8 ml ÔÇô 2 ml; serija: 2721 – Injekcijski vsadek na osnovi hialuronske kisline v brizgi, za intraartikularno uporabo.

Vendar pa se po izvedeni raziskavi ne da izklju─Źiti, da ni teh ne┼żelenih u─Źinkov morda povzro─Źil ponarejeni medicinski pripomo─Źek, tr┼żen nezakonito. Proizvajalec je za podro─Źje Poljske za ta namen izdal varnostno obvestilo, v katerem s slikovnim gradivom opozarja na vidne razlike med originalom in ponaredkom. Zadevnih medicinskih pripomo─Źkov proizvajalec ni distribuiral na slovenski trg, a ker se ne da izklju─Źiti tveganja, da se ponaredki ne bi lahko pojavili tudi drugod na podro─Źju Evropskega gospodarskega prostora, iz previdnosti objavljamo slovensko razli─Źico varnostnega obvestila, pridobljeno s strani proizvajalca.

─îe prejmete ali najdete medicinske pripomo─Źke, za katere se domneva, da so ponarejeni, nemudoma obvestite JAZMP na elektronski naslov: , s pripisom: ponarejeni medicinski pripomo─Źki.

Številka zadeve: P301-156/2022

Scroll to Top