Sestanek Odbora za zdravila za uporabo v veterinarski medicini (CVMP) in Skupine za usklajevanje postopkov z medsebojnim priznavanjem in decentraliziranih postopkov za zdravila za uporabo v veterinarski medicini (CMDv)

Javna agencija RS za zdravila in medicinske pripomo─Źke bo v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU, 13. oktobra 2021, ┬ágostila sestanek Odbora za zdravila za uporabo v veterinarski medicini (CVMP), 14. oktobra 2021 pa Skupine za usklajevanje postopkov z medsebojnim priznavanjem in decentraliziranih postopkov za zdravila za uporabo v veterinarski medicini (CMDv).

Udele┼żence obeh sre─Źanj bo uvodoma pozdravil direktor JAZMP, Momir Radulovi─ç, in predstavil cilje predsedovanja Slovenije Svetu EU.

Odbor za zdravila za uporabo v veterinarski medicini (CVMP) bo v dopoldanskem delu obravnaval problematiko ocene tveganj za okolje zaradi ektoparazitikov, ki se uporabljajo pri hi┼ínih ┼żivalih. Razprava se bo osredoto─Źila na pomembnost varnosti teh zdravil za okolje ob upo┼ítevanju regionalnih razlik in posebnosti uporabe teh zdravil, razli─Źnih mo┼żnih na─Źinov izpostavljenosti okolja in mo┼żnih ukrepov za zmanj┼íanje tveganj za okolje.

V popoldanskem delu bo odbor obravnaval podro─Źje alternativ protimikrobnim zdravilom za uporabo v veterinarski medicini, zlasti z vidika mo┼żnega razvoja zakonodajnega okvira za odobritev alternativ protimikrobnim zdravilom. Diskusija bo posve─Źena predvsem mo┼żnim medicinskim indikacijam ter potrebnim podatkom o u─Źinkovitosti.

Udele┼żenci CMDv sestanka bodo ve─Źino ─Źasa posvetili reviziji razli─Źnih dokumentov, ki se bodo za─Źeli uporabljati 28. januarja 2022, ko se za─Źne uporabljati Uredba 2019/6/EU o zdravilih za uporabo v veterinarski medicini. Del ─Źasa bo namenjen tudi predstavitvam bodo─Źega dela v bazi zdravil (Union Product Database ÔÇô UPD), predvsem dela na postopkih za vodenje sprememb dovoljenja za promet, ki ga bodo predstavile razli─Źne dr┼żave ─Źlanice.

Scroll to Top