STRATEGIJA

Strategija razvoja JAZMP 2024 – 2027 opisuje strate┼íke usmeritve v prihodnjem obdobju in predhodne strategije dopolnjuje v skladu s temeljnimi vrednotami ter ob upo┼ítevanju sprememb v mednarodnem in nacionalnem okolju. U─Źinkovit regulativni sistem ter enakovredna in strokovna vklju─Źenost v EU mre┼żo omogo─Źa hiter dostop do novih zdravil in bolj┼íi vpogled v pomanjkanje zdravil.

POSLANSTVO

Na podro─Źju zdravil, medicinskih pripomo─Źkov, krvi, tkiv in celic delujemo v javnem interesu in za skupno dobro z za┼í─Źito javnega zdravja ter tako skrbimo za zdravstveno dobrobit ljudi in ┼żivali. Kot predlagatelj javnih politik in koordinator stroke sooblikujemo dru┼żbeno okolje z ustvarjanjem vrednosti in vlaganjem v lastne zmogljivosti. S strokovno obravnavo, regulativnimi aktivnostmi in nadzorom omogo─Źamo ter hkrati spodbujamo dostopnost izdelkov in aktivnosti dele┼żnikov, ki z doseganjem visokih standardov prina┼íajo napredke znanosti in stroke v korist celotne dru┼żbe.

VIZIJA

JAZMP je┬ásodobna, ugledna in mednarodno uveljavljena ustanova, ki svojo zavezanost k varovanju zdravja u─Źinkovito uresni─Źuje z zagotavljanjem varnih, u─Źinkovitih in dostopnih zdravil ter skladnih medicinskih pripomo─Źkov ter ostalih izdelkov s podro─Źja delovanja za vse dr┼żavljane. To uresni─Źujemo s strokovnostjo, agilnim pristopom in vse ┼żivljenjskim u─Źenjem ter sodelovanjem z doma─Źimi in mednarodnimi partnerji za dobrobit skupnosti.

VREDNOTE

Osredoto─Źenost na pacienta┬áÔÇô na prvo mesto postavljamo za┼í─Źito javnega zdravja in za┼í─Źito interesov uporabnikov zdravil, medicinskih pripomo─Źkov, krvi, tkiv in celic.
Integriteta┬á– delujemo neodvisno, zakonito, transparentno in odgovorno, skladno s pravno dopustnimi cilji ter moralnimi in eti─Źnimi na─Źeli glede na pomembno vlogo agencije v dru┼żbi in ne glede na mesto posameznika v agenciji.
Strokovnost┬á– naloge opravljamo po na─Źelih kakovosti, ob upo┼ítevanju doseganja visokih standardov ter napredka znanosti in stroke na podro─Źju zdravja, na na─Źin, da postavimo pacienta v ospredje.
Sodelovanje┬á– delujemo povezovalno, ob upo┼ítevanju medsebojnega spo┼ítovanja in zaupanja ter odprtosti do raznolikosti.
Osebnostni razvoj┬á– ustvarjamo okolje, ki spodbuja, motivira in ustvarja pripadne, vztrajne, pogumne, proaktivne in zadovoljne sodelavce.

Scroll to Top